JULEHYGGE PÅ HESSEL

LØRDAG 19. NOVEMBER – SØNDAG 20. NOVEMBER

Aktiviteter fra kl. 10-16.

Vi åbner Herregården Hessel og byder ind til en jul som i gamle dage.

Stuerne er pyntet med juletræer og julepynt, der fortæller historien om hvordan jul blev fejret på herregården for 150 år siden. Der vil være en duft af jul fra småkagebagning i køkkenet. Og rundt omkring i stuerne er der små aktiviteter såsom spillet Mus med pebernødder, fletning af stjerner og papirklip. Der er smagsprøver af småkager og marcipankonfekt til alle, mens det kun er for voksne, at der er snapse- og ølprøver. Vores nisse går om juletræet og synger julesange, mens harmonikaen spiller til. En lille udstilling fortæller om hvilke gaver, som man fik til jul dengang.

Vores gårdnisse Laurids, hvis fortælling er hentet i gamle nissesagn, laver også i år nisserier. Kom og hør hvad han har lavet af nissestreger.

Omkring på herregården er der boder, hvor der sælges lækkerier, husflid, varme trøjer, juledekorationer og meget andet. I smedjen arbejder smedene og trædrejerne har også gang i håndværket i stalden. Væveværkstedet viser flotte, vævede ting frem, som også er til salg.

I værkstedet i forvalterboligen kan børn lave julegaver til familien. Få varmen i cafeen, hvor der serveres juleretter og julelækkerier.

Tag familien under armen og få en rigtig hyggelig, gammeldags juleoplevelse på Hessel.

Museumscafeen

19. og 20. november kl. 10-16