Nyhedsbrev

Vi udsender med jævne mellemrum nyhedsbreve. Tilmeld dig her på siden og modtag senest nyt fra Herregården Hessel direkte i din indbakke

Betingelser for nyhedsbreve hos Herregården Hessel

Medlemmerne har ved oprettelse af e-mail abonnement hos Herregården Hessel accepteret, at vi udsender nyhedsbreve til den oplyste e-mailadresse.

Igennem nyhedsbrevene deler Herregården Hessel sin viden med dig. Udgangspunktet er nyheder omkring museet og indholdet kan være kommende udstillinger, aktiviteter og information om nyheder i museumsbutikken. Servicen er elektronisk baseret, hvilket betyder at informationen modtages på e-mail. Medlemsskabet er gratis.

Indsamling af data

Ved oprettelse af e-mail abonnement giver du samtidig dit samtykke til, at Herregården Hessel registrerer de oplysninger, som angives ved tilmeldingen. Oplysningerne bruges udelukkende til internt brug.

Afmelding af e-mail abonnement

Medlemmerne kan til enhver tid afmelde nyhedsabonnementet og ved afmelding slettes alle oplysningerne forbundet med tilmeldingen. Afmelding kan ske via nyhedsbrevene.

Dine rettigheder

Medlemmernes rettigheder i forbindelse med Herregården Hessels behandling af personoplysninger følger loven om behandling af personoplysninger og medlemmerne har til enhver tid mulighed for at få oplyst, hvilke oplysninger Herregården Hessel har registreret om dig.

Herregården Hessel følger markedsføringsloven og herunder reglerne om god markedsføringsskik

Nyhedsbrev maj 2024

Så er der kun få dage til, at vi åbner sæsonen 2024 på Hessel. Men inden skal vi holder 50 års jubilæum for Hessels Venner og vores traditionelle Valborgaften.

Tirsdag den 30. april kl. 15-17 inviterer Hessels Venner til reception i anledningen af deres 50 års jubilæum. Støtteforeningen blev oprettet 6. december 1973 og dens formål er: at være støtteforening for den selvejende institution HESSEL og kulturelt og økonomisk at yde bistand til dette landbrugs- og interiørmuseums virke og drift. Receptionen afholdes i museets cafe og der vil være taler, sange og noget spiseligt, samt præsentation af en bog om Hessels Venner.

Om aftenen tirsdag den 30. april kl. 19 afholdes Valborgaften. Arrangementet begynder med plantning af erindringstræ til ære for formanden for Hessels Venner Erik Nygaard. Dernæst er der bål og fællessang inden kaffe og kage i cafeen. I cafeen åbnes vævelaugets udstilling af egne værker og årets fortælling er med bestyrelsesformanden for Hessel. Holger Jessen vil fortælle om ”Mit Liv med Hessel siden 1966”. Vi håber på en hyggeligt aften at begynder sæsonen med. Der er gratis adgang.

På den gamle dronnings fødselsdag den 16. april kom mere end 25 frivillige og tog fat i kost, spand og klude, og hjalp med en grundig rengøring af Hessel. Vi er meget taknemmelige for den store indsats, der blev gjort den dag.

Årets tema på Hessel er Herskab og Tjenestefolk, og her har vi valgt udgangspunktet skal være Folketællingen 1870. Her var der på Hessel: herremanden med frue, tre ugifte døtre, en fætter til herremanden og to niecer samt forvalter Vilhelm Bruhn. Desuden var der ni tjenestekarle, hvor den ældste var Jens på 70 år, som røgtede fårene og den yngste var Hans Morten på 9 år. Tre tjenestepiger, Karen Marie, Maren og Martha hjalp til på gården. I 1870 var Vilhelm Bruhn ansat på Hessel henover vinteren og foråret, så mange af hans erindringer er udgangspunkt for opstillingerne rundt på herregården.  

Kommende dage er gode at huske:

Herregårdskoncert med Stig Rossen og Jættebanden søndag den 16. juni. Nu kan billet købes på Hessel i åbningstiden ellers på vore hjemmeside.

Store Kagedag søndag den 7. juli kl. 14

Frokost med snaps den 20. juli kl. 12 og Frokost med øl den 28. juli kl. 12. Her møder du henholdsvis snapselauget og øllauget, og får fortællinger og en god frokost. Til begge arrangementer skal der købes billet på forhånd og det kan gøres på Hessel eller på vores telefonnr. 98 63 81 25.

Her lidt reklame for at få tilsendt Vesthimmerlands Kommunes kulturelle nyhedsbrev – brug linket her

https://vesthimmerland.dk/oplev-vesthimmerland/nyhedsbrev-om-kulturlivet-i-vesthimmerland

til at se mere om kulturlivet i Vesthimmerland og husk at følge Vores ildsjæle – aktiviteter og oplevelser i Vesthimmerland – på Facebook – også et produkt fra Vesthimmerlands Kommune. Facebook.

Vi glæder os til at se jer til sæson 2024 på Hessel.

Mange hilsner fra museumsleder Elisabeth Barfod Carlsen