Bestyrelsen

NavnRolleTelefon nummer
Holger JessenFormand21 92 00 72
Kurt FriisNæstformand21 61 79 54
Broder Berg21 37 83 23
Bodil Nymark30 23 89 22
Lars Andresen20 90 86 06
Aase Grove29 88 26 00

Afrapportering for Museet Herregården Hessel året 2021

Året 2021 var også præget af begrænsninger pga. corona, men vi fik en næsten helt almindelig sæson. Der var dog flere begrænsninger f.eks. ensretning i rundgang på museet, håndsprit ved alle indgange, portionsanretninger ved madkøb og fremvisning af coronapas.

Vores besøgstallet kom op på 6770 gæster. 4711 var betalende voksne, 871 var børn og 492 kom i grupper til nedsat billetpris. Vi havde 9 skoleforløb og 4 historiske værksteder for familier eller grupper. Der var 974 frivillige (mange er stabile gengangere), som hjalp til ved arrangementer og levendegørelse.

Der var dog færre frivillige til at levendegøre eller hjælpe til med aktiviteter. Vores frivillige er oftest ældre, og de skulle derfor passe ekstra på under coronatiden.

Vi lagde an til tilgængelighedsprojektet støttet af Slots– og Kulturstyrelsen, Veshimmerlands kommune samt LAG midler. Her skal tilgængeligheden på både gårdspladsen og i haven forbedres. Projektet blev dog forsinket og er først kommet i gang i dette år 2022.

Årets større udstilling var ”The, kaffe og chokolade—historier fra 1600 tallet og til det tyvende århundrede”.

En mindre udstilling om stråtækning og tækkemænd stod klar i den gamle følboks. Her blev også fortalt om hør og fremstilling af hørtråd.

Store arrangementer var koncert med Allan Olsen, Høstdag, Efterårets dag, Efterårsferien og Julemarkedet. Høstdag  havde 50 års jubilæum med mange spændende aktiviteter og det var rigtig godt besøgt,

Øvrige arrangementer var: Valborgaften, Antik og vurdering, Foredrag om ”Hvad enhver husmor vidste”, Blomsterkager i herregårdshaven, The, kaffe og chokoladedag med chokoladeworkshop, Store kagedag, Brændevinsdag, Foredrag om Chris Madsen og ølbrygning 

I sommerferieugerne 27-31 var der i hverdagene aktiviteter i form af levendegørelse, omvisninger, værksteder eller fortællinger. Her var også projektet ”Tidsrejsen” som er et samarbejde med Vesthimmerlands Museum, Limfjordsmuseet, Stenaldercenter Ertebølle og Johannes V. og Thit Jensen Museet.

Vi havde også et godt samarbejde med Kulturskolen og Vesthimmerlands Gymnasium i august, hvor godt 100 gymnasieelever kom til koncert og dans på Hessel.

Museet Herregården Hessels regnskab for 2021 er godkendt af Slots- og Kulturstyrelsen samt Vesthimmerlands Kommune (Kultur- og Fritidsudvalget – Administrationsbygningen i Løgstør, lokale 328, 2. sal (vesthimmerland.dk)

Elisabeth Barfod Carlsen

Museumsleder