Kontakt

På disse sider finder du information om hvordan du kommer i kontakt med Herregården Hessel, og de personer, der arbejder for herregården.

Nyeste nyhedsbrev

Nyhedsbrev juni

Hestens dag – søndag den 11. juni kl. 10-16

Dansk Køre Forbund har i år 50 års jubilæum og lokalafdelingen Himmerlands Køre- og Rideforening har valgt at afholde jubilæumsarrangement på Museet Herregården Hessel. Der har været en pause i dette arrangement og det er derfor en stor glæde at holde hestedag igen.

På søndag vil gæsterne kunne opleve, hvad hesten er brugt til gennem årtusinder. Der kommer arbejdsheste, som vil være i marken og vise markarbejde; pløje, harve og så. Heste, som med stor kraft og stram styring trække tømmer. Der er også heste, som på forhindringsbanen vil vise deres kunnen. For børnene er der trækture i lunden. Der er også hestevognsture rundt om herregården. Mange forskellige hesteracer vil komme, og der vil være en præsentation af, hvad netop denne race er god til.

På Herregården Hessel kom der sidste år et nyt vognlaug. Lauget kører kaperkørsel med gamle hestevogn ved de store aktivitetsdage – Høstdag og Efterårets Dag samt på onsdage i ugerne 27-31. Lauget har også modtaget penge fra Melsens Fonden og har indkøbt vogne til netop kaperkørsel. Denne søndag er de også klar til at give en hestevognstur.

På søndag kommer der også en hjulmager og viser, hvordan man laver hjul til hestevogne. Han vil være i herregårdens karetmagerværksted. Lige som moderne biler skal på værksted, har det været nødvendigt med værksteder til reparation af hestevogne. Og der er meget finurligt værktøj og teknik bag en godt kørende hestevogn. Og bilers kræfter regnes stadigvæk ud i hestekræfter.

På Herregården Hessel er der en flot samling af hestevogne og arbejdsvogne, som er synlig for museets gæster. Der er blandt den karet, som brudeparret Christine og Wilhelm Bruhn kørte fra Louns kirke til herregården 9. juli 1872. Årets udstilling om dette bryllup er i stuehuset. Om eftermiddagen spilles der op til polka, som også var en del af bryllupsfesten.

Herregården Hessel er også fyldt med gammelt håndværk såsom trædrejerne, smedene og væverne. Smagsprøver og fortællinger om gamle madtraditioner er der hos øllauget og snapselauget og i stuehusets køkken er der galopkringle at nyde. Det hedder en galopkringle, fordi den er med bagepulver i stedet for gær og derfor meget hurtigere at lave. Her er hestens hurtighed brugt til kagens navn.

I laden med de mange hestevogne er der boder med salg og i museumscafeen eller i lunden kan man fylde maven med pølser, lette frokostretter og nyde en øl eller vand til.

Hestens dag er et samarbejde mellem Himmerlands Køre- og Rideforening.

Blomsterkager i herregårdshaven – Lørdag d. 24. juni 2023 kl. 14.00-16.00

Et unik havearrangement, som foregår i blomsterhaven bag stuehuset på Hessel. Køkkenpigerne har bagt kager med blomster i eller på. Smukke kager med spændende smage. Havelauget vil fortælle om deres job med at holde haven, og hvilke blomster man ser, når man går rundt. Vi tager de pæne kjoler på, stryger de hvide forklæder, og serverer på flotte blomsterdekorerede borde.

Begrænset antal pladser. Tilmelding senest d. 20. juni. Pris 140 kr. og i tilfælde af dårligt vejr sidder vi i telt.

Billetter på hjemmesiden www.herregaardenhessel.dk eller på mail: info@herregaarden-hessel.dk eller telefon 98 63 81 25

Herregårdskoncert i det fri – Søndag 25. juni 2023 kl. 14-17

Koncerten med Kristian Lilholt og Tamra Rosanes er et samarbejde mellem Hvalpsund Borgerforening og Museet Herregården Hessel. Det er nu andet år denne type koncert afholdes, og begge partner er glade for samarbejdet, som er båret af de frivillige kræfter i Borgerforeningen og på Hessel.

I et telt med udsigt henover både Hvalpsund og Limfjorden er ønsket at give gæsterne en smuk naturoplevelse med dejlig musik til. Koncerten begynder kl. 14 men der er adgang til teltet allerede kl. 13. Gæsterne kan også besøge herregården før koncerten eller i pausen. Der kan købes kaffe og kage eller øl, vin og sodavand. 

De to kunstnere som underholder denne søndag er først Kristian Lilholt og dernæst Tamra Rosanes.

Kristian Lilholt står bag 12 albums og hans musik er iørefaldende og genkendelig. Han kommer uden band og vil give en nærværende musikoplevelse.

Tamra Rosanes er Danmarks country dronning, og synger smukke sange med fængende musik. Hun er på hendes 40 års jubilæumsturne og vil give en festlig koncert med masser af energi og dynamik.

Koncerten har modtaget økonomisk støtte fra Fonden for Sparekassen Farsø (nu Vestjysk Bank) og Kultur og Fritid under Vesthimmerlands Kommune. 

Pris 275 kr. (incl. entre til museet) Billetter købes via Daglig brugsen Hvalpsund eller på hjemmesiden www.herregaardenhessel.dk

Kulturarvsmåned

Juni er også kulturarvsmåned i Vesthimmerlands Kommune og det flotte program kan ses på følgende link https://issuu.com/vmaamch/docs/kulturarvsm_ned_vesthimmerland_2023

eller hentes på biblioteket.

Mange sommerhilsner fra

Elisabeth Barfod Carlsen

Museumsleder