Kontakt

På disse sider finder du information om hvordan du kommer i kontakt med Herregården Hessel, og de personer, der arbejder for herregården.

Nyeste nyhedsbrev

Nyhedsbrev påsken 2024

Tid til at ønske god påske og fortælle, hvordan ikke bare foråret, men også aktiviteterne vokser langsomt hen mod åbningen 1. maj.

Hessel deltog i Vesthimmerlands Kommunes Kulturuge på ALFA søndag den 10. marts med de røde traktorer, som i en lille snestorm kørte frem til Aars og med dragtlauget som syede og broderede indenfor.

Tirsdag den 12. marts var der generalforsamling i Hessels Venner og på fotos ses den nye bestyrelse.

Lørdag den 16. marts havde vi kursus i Traditionel kørekultur. Anders Horsbøl Nielsen og Ivan Bak fra Dansk Køreselskab havde lavet en workshop for de 18 fremmødte deltagere. Vi lærte om hestevogne, sikkerhed, værktøj og klæder til kørsel. Så spændende at være sammen med folk fra flere steder i Jylland, som alle brænder for hestevogne og hestekørsel. Vores vognlaug havde syv deltagere med og vi kan godt være stolte af vores samling af hestevogne.

Tirsdag den 19. marts havde vi bestyrelsesmøde og herregårdsgårdsmøde. Da årets tema er Herskab og Tjenestefolk var menuen først byggrød med æblemos i folkestuen og dernæst smørrebrød i cafeen. Der blev delt informationer, så alle nu er i gang med klargøringen til sæsonen. Dejlig stemning og stor lyst til ny sæson.

I år er der sådag den 20. april. Herregården er ikke lukket op, men kom forbi og se gamle maskiner arbejde i marken.

Vi har kontakt med Knivholt, hvis samling af markredskaber skal afvikles, og en lille gruppe fra marklauget har været afsted og hente fine, brugbare markredskaber til kommende aktiviteter. De er ikke færdige med at hente, så I hører videre i næste nyhedsbrev.

Ydermuren i stuehuset mod gården revner under vægten af taget, så vi er i gang med at sikre huset til fremtiden, og ser frem til samarbejde med arkitekt Søren Kibsgaard og Dansk Kirkesikring.

Onsdag den 20. marts havde vi tekstilformilder Mette Mehlsen, som bl.a. er projektansat på Hjerl Hede, på besøg sammen med vores nye dragtlaug. Mette havde masser af viden om dragter fra 1870 og 1880. Hun gav gode råd om materialer, og hvor vi kunne finde skriftlige kilder men også fotos og malerier, der kunne bruges som inspiration. En kæmpe mundfuld for Hessel at kaste sig over, men også en spændende vej at komme i gang med. Vi modtager gerne gamle folkedanserdragter uden forudsætning, at vi må ændre i udseendet og bruge materialerne til nye klædningsstykker.

Her til sidst er der nogle dage til kalenderen og der vil kommer mere information ud i april:

Hessels Venner holder 50 års jubilæum 30 april kl. 15-17.

Valborgaften 30 april kl. 19. Bål, sang og fortælling ved bestyrelsesformand Holger Jessen. Åbning af vævernes udstilling.

Koncert med Stig Rossen og Jættebanden 16. juni kl. 13. Husk at sikre billetter (hjemmeside eller DagliBrugsen i Hvalpsund), da salget går strygende.

Rigtig god påske ønsker museumsleder Elisabeth Barfod Carlsen